Hmmm

Hur härligt som helst med en promenad, jag behövde verkligen mig en snabb walk idag för att vakna till. Jag somnade av som en stock i soffan igår när vi skulle kolla på film nummer två. Fick även veta att jag hade snackat en massa i sömnen men det har jag ingen  aning om själv. Det var Joanna som berättade det för mig idag då jag snackade med henne i telefonen.

Nej nu ska jag göra någon nytta tror jag.

 

bad timing

Nu ska jag bege mig ut på en morgonpromenad, jag fick ett samtal av Frida i går kväll och hon berättade att hon fått en ny PIN-kod då hon bytte abonemang och nu har hon glömt bort vad det var för siffror. Tur jag har nyckel hem till henne så jag ska ta mig en promenad dit för att ta med mig pappret hit och sen höra av mig till Pierre så att hon får veta koden. För hur ska man klara sig en vecka utan mobil. Det skulle ju vaar katastrof.

Jihooo jag är bäst!!!

Jag är bäst, jag har fått veta att jag har klarat av min naturkunskapstenta så nu kan jag blicka framåt och tänka på annat. Jag har ju varit så orolig över hur det skulle gå. Så nu känns det som att jag har blivit flera kilo lättare bara på grund av det.

Så nu är det bara att oroa sig över hur det ska gå att skriva vårat examensarbete.

Men de oroar jag mig efter jag kommit hem från min helg i fjällen.

Snowboard

Igår blev det en heldag i backen. Vilket ljuvligt väder det var. När vi kom till backen och skulle börja åka var det hur hårt som helst. Men det blev mjukare och mjukare under dagen.

Trodde dock att jag inte skulle ta mig ner i en av backarna. Jag flög som en vante, vilket resulterade i att mina knän är söndertslagna och pryffa med blåmärken på hela knäskålen. Det är inte så härligt, hoppas dock att de har försvunnit en aning innan det är dags att dra till fjällen och åka igen.

Efter vi hade åkt snowboard jag och Sofia for vi hem till mig för att dumpa av allt som jag hade haft med mig och sen tog jag med mig rena kläder och åkte med Sofia hem och vi stannade av och plockade upp Mia för att åka hem till Sofia och se på hockey. Vi käkade middag tillsammans ett gäng och tittade på hockeyn.  När hockeyn var slut lirade vi guitarhero, det är ju bara för kul att spela det. Måste öva lite till i sommar då jag kommer att klå Patric i detta, vi får ta och träna på varsitt håll. :)

Vid tolvtiden gick jag och Mia hemmåt, jag hade hur mycket saker med mig som jag var tvungen att släpa på. Men det gick nästan utan problem.




Fiiiint väder :)

Nu har jag varit och gjort min första dag på praktiken av de 2 dagar som jag ska göra igen för att jag har varit hemma och varit sjuk.

Var in som snabbast på Ica för att köpa några få saker som jag inte hade hemma. Sen gick jag förbi så att de fick fixa till mina glasögon för det tog bak på ena örat och då är det inte alls skönt att ha på sig brillorna

Nu blir det att ta på sig dojjorna och gå ut för att gå broarna runt i detta superfina och trevlig väder som vi har :) På med solbrillorna och plugga in musiken i öronen och sen walka på.

Sen blir det att åka och träna och efter det så ska jag åka och fika meed Mia och Jenny på Waynes. Yeees så trevligt det kommer att bli, så jag missar hockeyn. Det var ju lite dåligt av oss att inte tänka på det. Men vi visste ju inte att vi skulle gå vidare då vi bestämt oss för en fika.

Vi hörs senare i kväll förmodligen! Puss å kram på er så länge!!



Dagens bravader

Idag har jag hunnit med en massa, jag har varit så effektiv. Började som sagt dagen med att vara och skriva tentan i naturkunskap. Det känns som att det har gårr relativt bra, men jag vet inte det förrän lärarna har rättat den. Men ni kan väl vara snälla och hålla en tumme att jag har klarat av den.

När jag kom hem från Skeria så ringde jag för att kolla med SmurF  om han var sugen på att ta en promenad, men han hade inte tid med det eftersom han skulle och träna och städa lite. Så han hade inte tid. Men han sa att jag var välkommen att äta lunch hos han tillsammans med Lotta och Linda.

Så jag fortsatte att försöka få tag i någon som hade tid att ta en promenad tillsammans och Sofia hon nappade på den ideén. Hon skulle bara äta klart sin gröt, så jag gick mot henne och hon mot mig. Men när jag nästan var framme vid henne så kom hon gående. Vi gick broarna runt i detta varma och härliga vårväder. Det är dock bara solen som värmer, för så fort den går i moln blir det lite hurvigt.

Jag gick hem till mig och Sofia gick för att hämta en hockeybiljett och sen kom hon hit till mig eftersom att SmurF och Sofia inte bor allt så långt från varandra så gjorde vi sällskap tillsammans. Det är alltid kul att ha någon att gå och snacka med, för då känns inte vägen så lång och det är ju betydligt mycket trevligare dessutom.

Hemma hos SmurF bjöds det på kycklingtacos. Mums så gott det var! Jag hade smsat till honom och sagt att jag kunde stå för efterrätten, så jag snörde ihop kladdkakemuffins och det går ju på typ 5 minuter. Så under tiden som jag duschade så var kakorna inne i ugnen. Tog med lite hallon som garnering och grädde att vispa till. Lotta hade bakat bullar så det tog hon med sig.

SmurF hade kommit på att han skulle städa sitt förråd så ungefär vid halv tre började han med det, dessutom skulle ha till soptippen, vilket vi tyckte skulle bli lite stressigt. Men med facit i hand så hann vi även med att vara och tippa av lasset på soptippen.

Jag har köpt ett par nya plyschbyxor som bara luddar av sig som bara den.  så jag blev tvungen att starta dammsugaren för att  ta bort alla dessa svarta lurvtussar som ligger överallt. När jag just är på väg att ställa in dammsugaren i städskåpet så  får jag dammsugarröret mitt i pannan, det kändes nästan som att pannan skulle spricka. Det gjorde så förbannat ont, men när jag går till spegeln ser jag att det inte ens blöder så det känns ju bra. Men jag känner nu att jag har fått årets bula, plus att jag fick lite ont i skallen. Okej jag vet att det inte går att ha ont i en protes, men det har jag :D

Kvällen blir nog oerhört lugn, om jag kanske orkar ska jag försöka få mig ut på en promenad.

Sen ska jag iväg till praktiken i morgon och göra igen mina dagar som jag har varit sjuk. JAg bestämde mig för att jag skulle göra dessa dagar efter att jag hade haft tentan. Jag känner att det var ett väldigt smart drag.

Nervvrak, är hur nervös som helst!

Då är det snart att bege sig i riktning mot Campus, men jag har så himla tur att Frida har fått låna sina föräldrars bil så jag behöver inte gå i detta slask. Det är ju inte alls så farligt men det känns ju inte så skönt att komma fram till Campus och vara dyngsur och blöt om fötterna.

Har drömt om denna tenta och de enda jag tänker på denna vakna tid är fotosyntesen och syre in koldixid och vatten ut. Bla bla bla, så efter detta hoppas jag att jag förmodligen ska kunna lämna detta bakom mig. Dessutom hoppas jag verkligen att jag klarar detta så jag slipper bekymra mig någe mer.

Ska försöka att få i mig lite frukost, men när jag är så nervös som jag faktiskt är, så brukar det bli lite svårt att få ner någon frukost. Det får kanske bli när jag har varit och skrivit trntan. Men jag känner ju som att jag vill ju ha energi och kunna tänka så det blir nog att masa sig in till köket för att se vad kylskåpet hat att erbjuda till frukost i dag.

Ajaja jag känner att det värker i mina öron, är de så att det  är en öroninflammation på väg? Jag har ju inte varit utan mössa på länge och det är ju oftast då som mina öron brukar protestera. Ja gfår hoppas att det kommer att bli bättre. För detta är inte så härligt!

Vilken vårdag

Kom just hem från universums skönaste promenade, dock hade jag klätt mig en aning för mycket så att jag höll på att klaga för Evve hela tiden att jag hade klätt mig för väl. Kanske är dags för mig att ta och kolla om jag hittar någon snygg skaljacka, för den går ju att ha vår som höst.

Bäst att jag kollar på stan efter tentan som jag ska ha i morgon, skadar ju inte att titta och sen får jag shoppa den då jag får pengar. eller om jag kommer att vänta till hösten för att se om jag hittar någon jacka som passar.

Jag är nog den här tjejen som köper en mer sportig stil då det gäller jackor, sen om de är praktiska så är det ju ännu bättre.

Näe nu känner jag att min näsa är i behov att glo lite i mina anteckningar till tentan. Jag måste verkligen plugga även om jag inte känner mig ett dugg peppad för detta. Hur kommer detta att gå, kommer jag att klara tentan eller är jag ett hopplöst fall som kommer måste göra tentan i höst. Eftersom jag känner att jag vill klara den och slippa ha den hängande över mig så skulle de ju vara grymt skönt att fixa detta nu. För jag vet att jag kommer att må hur dåligt som helst om jag inte klarar den. De är ju ett bevis på hur dålig jag är, eller hur?


Jag återkommer senare med bilder som jag tog på promenaden med Evve idag på morgon!

Puss å kram på er så länge!

Min dag


Yes SAIK de fixade ni bra!! Jag var lite tveksam på att vi skulle vinna men vi gjorde ju det.


Har haft fullt upp hela dagen idag. Var ner en sväng på stan för att handla lite mat till middagen.

Sen kom Frida hit och vi pluggade, även om jag mest satt vid datorn eller svarade på sms som jag fick och att ett och annat samtal ringdes till mig å.

Jag och Frida lagade middag tillsammans och åt Tacos.. Mums så underbart gott det var. Jag hade som mål att jag skulle göra en efterrätt eftersom det var så många som skulle komma hit. Men jag var så mätt så de blev ingen efterätt som jag gjorde. Hade jagat Evve och köpa grädde på Ica. Men jag får ta och göra en efterätt och sen går jag till henne och bjuder henne på det. Lutar nog mot att det kommer att bli kladdkakemuffins,de är underbart goda.  Eller så ska jag testa på något annat som jag har fått tips om.

Nathalie och Joanna tittade förbi och lillgumman hon satte sig efter en stund och började att  rita i köket. Alla skulle få varsin teckning. Men de slutade med att vi hade 2 teckningar var och när jag kollar runt här hemma är de nästan alla som har lämnat sina teckningar. Men jag blir inte ledsen över detta. Då kan jag byta ut mina teckningar som jag har på min kyl och inte ha samma där hela tiden.


Nej nu är det dags för mig att tacka för mig och gå och sussa. Jag ska upp och gå en promenad tillsammans med Evve tidigt på morgonen. Jag hoppas dock att vädret kommer att vara soligt och fint som det har varit i dag.

Fortsatt pluggande i morgon inför naturkunskapsptovet

Puss å gonatt på er allihopa!

Grattis på födelsedagen

Grattis Sofia på födelsedagen! Jag hade en jättetrevlig kväll i går. Hoppas att du har en fantastiska födelsedag.

Nu är det dags för mig att åka iväg och träna, svettas en massa och känna att jag mår bra.

Söndag hela dagen och pluggning som gäller

Godmorgon på er allihopa!
Ja då jag skulle tumla all min tvätt som jag hade tvättat så tog de en evinnilig tid. Jag tror jag måste snacka med bovärden eftersom tvätten som jag lägger in i torktummlaren torkar aldrig, spelar ingen roll om jag har kört kläderna i 5 timmar de är fortfarande blöta. De brukar ju vara så att de känns varmt inne i själva tummlaren och det gör det inte heller. Så något mystiskt fel är det allt. För hur härligt 'är det att torka duschhanddukarna i lufttemperaturen, de blir så skarpa och de känns som att skinnet ska lossna när jag torkar mig på dom sen. Men de kanske är bara jag som är känslig eller nått.

Blir i alla fall att börja plugga till omtentan idag, känns inte allt för lockande, men jag måste ju om jag ska fixa denna tenta, för de vill jag verkligen. vill inte ha en tenta som släpar efter mig i 274034 år. Ska kolla igenom de gamla tentorna och hoppas att de är ungefärliga frågor som de vi haft. men de är ju som att vinna på lotteri när man pluggar till en tenta. Ska ha turen att ha just pluggat in de de frågar efter.

Hade tänkt att jag skulle iväg och träna i kväll också, jag har ju  hamnat i ett il och vill bara träna hela tiden, hoppas dock att de kommer att hålla i sig ett tag. Jag brukar ha en förmåga att tycka att de är roligt att träna ett tag och sedan lessnar jag. Men nu när jag har mina skor kanske de gör att jag sporras att träna desto mer. Jag känner att jag orkar ta i mer och jag har mer motstånd också. Tror ändå att jag måste ge det ett tag. Hade faktiskt så fruktansvärd träningsvärk efter första passet som jag hade kört så jag bestämde mig för att jag skulle köra ett till pass dagen efter för att få bort träningsvärken och det fungerade utmärkt.

Förändring

Fick ju blommor för ett tag sedan av min kära mor, kanske skulle ta och lägga upp lite bilder på dem. Sen har jag fått frågor om jag inte kan lägga upp bilder på min nya frissa som jag har skaffat mig. Så här kommer några pics.


Jippijihoo

Nu har jag shoppat brädan som jag blev kär i, så nu går jag och längtar till bindningen kommer så att jag kan fara till backen och åka. Skor och allt har jag shoppat också.

Idag har jag städat i förrådet, sen har jag städat i skåpar och nu tvättar jag undan lite kläder och filtar. Hade slängt alla filtar på golvet i förrådet så jag tyckte de var dags att jag tvättade upp dem. Annars blir de nog att ta och plugga lite till ontentan för denna gång ska jag klara av den. Jag ger mig inte.

Ikväll ska jag åka iväg på en fest till min kompis. De är en tjejfest. Jag kommer att vara nykter det har jag redan bestämt mig för. Men jag kommer att ha kul för det!

Kram

Äntligen

Idag har jag äntligen fått mod och motivation till att köpa mig ett kort för att vara på spinning i en hel termin. Fick även tillfälle att pröva mina sprillans nya spinningskor. De är de bästa skor man kan ha på spinning. Hur har jag tidigare kunnat klara av att vara och spinna i urdåliga gympadojjor. Med urdåliga menar jag förståss inte att de är gamla och slitna men de är inte gjorda för träning av spinning. Mer för löpning och promenader.

Jag känner att allt är på topp just nu när jag fått mig igång med denna träning som jag har snackat om i flera veckor och månader.

Sen har jag hittat en snowboard som jag formligen blev kär i. Den passar mig hur bra som helst. Får väl leva på nudlar ett tag i stället då ;)

Helgen som passerat

Ja  min resa till Ume började på eftermiddagen kring 16-tiden. Jag rymdes och fick åka med Frida och Robert ner till Ume.

När jag kom fram till Nina satt vi och snackade en liten stund om vad som skulle inhandlas i matväg för hela helgen. Nina hade funderat lite på vad vi kunde äta och faktiskt börjat att skriva en handlinglista. Så de var bara att komplettera den lite. Vi tog Ninas bil och styrde kosan mot Ersboda och Coop. Vi var ett sånt  bra team när de gällde att handla och blipa streckkoder och väga frukt och grönt.

Sen bar de av hem till Nina och laga tacos, även när de gällde att göra i ordning och hacka grönsaker och fräsa köttfärs så var vi ett team. Lagomt till lets dance fick vi sätta oss på våra arslen och se  det och samtidigt äta god mat.

Efter en stund började jag känna att jag inte alls mådde bra och Nina intalade mig att de var för att vi hade ätit så sen middag. Men när klockan var kring halv tio så säger jag till henne att jag vill bädda i soffan där jag ska sova. Sagt och gjort. Jag lägger mig och känner fortfarande hur de kör runt imagen och börjar mer och mer känna att jag måste spy.  De slutar med att jag får köra ett rejs mellan toan och soffan från halv tio på kvällen till ungefär halv sju på morgonen, och de var inte bara en gång jag spydde utan säkert en gång i timmen. Så på lördagmorgon är inte fröken Karlsson så pigg, de enda hon orkar med är att sova. Nina går ner på stan för hur trevlig är hennes gäst egentligen? Ber henne att  köpa hem en cocacola. De är sjukdricka för mig. Så de var vad jag levde av på lördagen.

Så på lördagkväll blev det en lugn kväll med melodifestivalen och somnade rätt tidigt, i stället för en dansande partykväll. Men jag hoppas att de kommer att finnas fler tillfällen till partaj i umeå. Jag hade som velat hur jag skulle göra innan jag tillslut bestämde mig. Om jag inte hade farit iväg hade jag klarat mig då eller? För när jag åker till Ume har jag en tendens att bli sjuk, så var de ju sist å. Men då var de migrän och de är ju lite snällare (de smittar ju inte ialla fall).

Åkte hem med min faster och hennes karl, för att åka med någon buss hade jag inte pallat med i detta tillstånd.

När jag kom hem till lägenheten började jag att tvätta upp all tvätt som jag haft med mig plus att jag hade en full tvättkorg med kläder också. Men det gick fort och smidigt.

Tvättmaskinen i tvättstugan höll jag inte på att få igen, är lite svag i nyperna. Men jag gick och knackade på hos grannen som visade mig tricket för hur jag skulle få igen luckan.  SÅ nu kan jag det och behöver inte tro att tvättmaskinen har gått sönder varje gång jag ska använda den.

Gick och handlade lite skorpor och blåbärssoppa som jag har ätit av i kväll. Jag är lite rädd för att äta något. Tror att jag ska börja kräkas igen. Men de är nog över nu får jag hoppas.Jag änskar verkligen inte min värsta fiende detta. Har jag någon fiende tro???

Sen har mamma varit hit med lite kläder som vi hade beställt. Jag behöll en klänning resten skickade jag tillbaka. Men de är en till klänning som har okommit. Hoppas att den kommer att sitta lika fint som den jag behöll.

SÅ detta är i de stora hela vad som har    hänt under min helg i Ume. Kändes oerhört jobbigt att inte vara hemma då jag blev sjuk.

Puss å Kram på er!

RSS 2.0