Julen

Nu har jag inte varit inne och skrivit på länge eftersom jag har varit borta och de har varit jul. Men jag ska försöka att sammanfatta hur min jul har varit.

På Julafton var vi hemma hos min faster med familj och även min farbrors familj och min farmor. Såg Kalle Anka tillsammans och sen blev de dags för att äta julmat.

Efter julmaten så knackade tomten på. Alla fick sina paket och var hur glada och nöjda som helst. Jag hade valt att lämna några paket hemma som jag öppnade då jag kom hem.

Jag blev oerhört nöjd över alla mina paket.

De jag fick av tomten var:
Presentkort på glaslgon
Mikro/mikrolock
Spinningskor
2 Geisha chokladaskar
1 Haribomix
1 trisslott
Pengar av farmor
Duschcreme



Vitt på marken

Idag har jag jobbat  och sen har jag varit ute och gått med min kompisa Frida. Oj de är ju så härligt väder idag så de var bra att hon ringde mig och tvingade med sig mig på en promenad. Jag har ju tagit en promenad till jobbet och sen hem, men de skadar inte att röra sig.  På sommaren rör då jag mig betydligt mycke mer. Men de är bra att vandra nu eftersom snart så kommer julen och då går ma nväl upp i vikt, även om jag inte brukar göra de. Och eftersom jag säger de nu så kommer jag säkert göra det.

Här kommer lite bilder från i kväll efter promenaden

       


Glad när jag vaknade

När jag drog upp persiennerna i morse för att jag såg att de hade landat snö på marken, så nu har all halka snöat över och jag hoppas verkligen att de kommer att fortsätta snöa. Dessutom får jag hoppas att snön kommer att ligga kvar.

Idag brummade mamma pappa och jag upp med bilen till Solbacken för att shoppa lite, men tror ni att jag lyckades komma hem med några fler julklappar. Svaret är nej. imorgon jobbar jag hela dagen sen är jag ledig på tisdag så att då blir det att ladda och fara ut på stan tidigt på morgonen. För nu ska jag verkligen bli klar med de sista. Varför ska jag skjuta på de hela tiden? De är verkligen inte likt mig.

Hade lite svårt att sova tidigt i morse. Jag vaknade just före 4, men somnade om efter typ en kvart. När jag vaknade till igen så trodde jag förståss att jag hade sovit ungefär 2 timmar så klockan var typ vid sju men den hade blivit 9. För att vara jag var de verkligen sovmorgon. Jag ste upp och började att tvätta och läste under tiden. Så spännande boken som jag läser är.

Sitter hos mamma och pappa och jag tror nog att jag kommer att vara kvar här til kvällen. För de lät som att pappa skulle ta in julgranen ikväll. Såg den igår genom fönstret och den verkar vara jättefin, min pappa är jätteduktig på att hugga granar om jag får skryta lite. Då kanske jag får julstämning ännu mera.

Sen på vägen hem så hade jag tänkt att jag skulle stanna till hos farmor. Mamma och pappa hade köpt några grejjer till henne och då tänkte jag att jag kan ju gå förbi henne då jag ändå är på väg hem härifrån eftersom de är ju som på vägen.

Hur ska jag hinna med att göra knäcken,, ischokaden och snickerskakorna.  Tiden räcker inte till.  Men de blir väl att jag kommer att vara uppe länge på mndagkväll och få allt bortgjort.


Julstress

I afton har jag varit barnvakt till min lilla kusin, eller liten och liten är hon inte. Men hon är ju betydligt mycke yngre än mig. Min pappa och hans syskon med respektive skulle ut och äta och inga barn var med så då frågade de  mig om jag ville vara barnvakt.

Vi satt hemma hos mig och pysslade och målade i målarbok. Sen gick vi till frasses och åt middag.  Promenaden ner till stan trodde jag skulle ta betydligt mycke längre tid än vad den gjorde.  Efter frasses gick vi förbi karamelltåget och köpte en klubba.

När vi kom hem till mig satte vi oss och fortsatte med vårat pysslande. Satte oss och såg lite på en Astrid Lindgren film och då ringde min kusins mamma och hörde vad vi gjorde och om jag hade nått speciellt för mig i kväll, för hade jag inte de så skulle de hämta oss och fara hem till mina föräldrar och fika. Men något fika såg vi inte röken av och de kanske var lika bra för var så mätt.  

nu sitter jag här och funderar vad jag ska göra resten av denna lördagkväll. Jag kanske ska ta  och lägga mig i sängen och läsa min bok som jag har glömt bort lite nu när de har varit så mycke med  julstökandet.

Ska försöka lägga upp bilder på mitt nya pepparkakshus som jag gjorde klart i morse.


Förresten idag då jag var ute på min julklappsjakt så lyckades jag med att slarva bort en av mina 100 påsar som jag bar omkring på. Men jag började med att gå tillbaka i butiker som jag hade varit in på, men de hade inte hittat någon påse. Men utanför Glitter hittade jag en påse som jag trodde kunde vara min men jag skämdes när jag tittade i den och gick vidare. När jag var på väg hem träffade jag en kompis till min kompis som jag stod och surrade lite med. Sen så var han snäll och gick och kollade i påsen och gissa de var min påse. En sten föll från mitt hjärta. Jag tror INTE att jag ska shoppa så att jag har så här många påsar någon fler gång.

Nu är de alltså bara några enstaka julklappar som ska inhandlas.

Jag känner just nu att den här tiden innan jul har gått på tok för fort. Jag har inte hunnit med riktigt.

Jenny kom förbi på sina timmar och vi surrade och drack lite hjortonglögg som jag bara kan dricka hur mycke som helst av. Jag kan i vissa perioder känna att jag kan sakna Jenny. Vi har ju umgåtts väldigt  intensivt och jämt jag och hon. Hon är trots allt min allra bästa vän och kommer alltid att vara. Även fast vi har haft  våra ups and downs.

Ha en trevlig lördagskväll allihopa!!!

Geggigt och sockrigt

Nu har jag gjort klart mitt pepparkakshus äntligen. Lyckades rätt bra med det. Brände mig litegranna på de smälta sockret men fick inte några blåsor. Förra året då jag gjorde mitt pepparkakshus hade jag enorma blåsor som dessutom gjorde jätteont. Så i år var jag mer skicklig när de gällde limningen av huset.

Har även hunnit med att på stora pepparkakor skriva med kristyr. De är inte busenkelt men de gick vägen till sist efter att ha börjat om en si sådär 5-6 gånger på varje pepparkaka. Ska lägga upp bilder senare på pepparkakorna och huset.

Ska bege mig iväg till stan och fajtas med alla andra som är ute i julruschen och ska handla de sista klapparna.

Höres senare

Kram så länge!!

Fredag

Godmorgon på er allihopa!
Idag får jag tydligen en ledig dag. Blir att ta tag i att baka pepparkakor att hänga upp. Nu har jag tagit fart i flera dagar men ändå inte kommit mig för att göra det. Eftersom jag kör en maskin med tvätt så  passar de bra att ta itu med bakningen.

Sen blir det att flänga runt på stan med min klasskompis Frida. Vi snackade igår om att vi måste handla klart alla julklappar. De enda som jag har kvar att shoppa är julklapp till papsen. Vad i tusan ska jag köpa? Jag har fått några ideér på vad jag kan köpa. Men de är inga roliga saker. Men önskar han sig de är de väl bara att köpa det. För hur kul är de att få något som man inte ens har önskat sig? Inte så kul tycker jag.

Igår var de verkligen trevligt att äta julbord med jobbet. Jag är verkligen inte så för julmaten men de var kul att träffas och surra lite granna.

På vägen hem snackad vi med Anna, hon är ju bara för söt. Jag har verkligen saknat att prata med henne. Skulle behöva ta mig i kragen och åka och hälsa på henne. De får bli efter jul när all julstress är över och jag kan tänka klart. För de har jag inte kunnat göra de senaste dagarna.

Sara följde med mig hem och vi drack glögg och snackade en massa. De var så längesedan som jag träffade henne och hann snacka. Promenader i detta väder är ju inget att hurra över.  Skridskobana var man än går, även om de är sandat så hjälper de då inte ändå.

Återkommer sen och då kanske jag har kunnat ta bilder på mina fina pepparkakor som jag har gjort.

God Jul på er alla läsare!

Halkigt

Idag sov jag länge för att vara jag, Jag vaknade till kring halv åtta. Var på toa och sen tog jag även en alvedon för jag kände att de var migrän dags. Proppade igen mina öron och somnade om. Sov till närmare halv 10 . vaknade av att jag hörde något burrande och de var mobilen som var i hallen som ringde. Vart att åka och jobba idag i stället för att baka ett nytt pepparkakshus och andra julbestyr Jag ska försöka mig på att göra nya godare lussebullar med smak och en massa russin i.

Kvällen har jag tillbringat hemma hos världens bästa Jenny. Hon bjussade på glögg pepparkakor och ädelsost. Hur gott som helst måste jag säga att de var. Vi surrade på en massa innan jag begav mig hemåt. Fasen så halt de var, höll nästan på att slå en volt men jag klarade mig. Blöt som tusan var jag om sockarna när jag kom hem.

Nu sitter jag här vid min dator och funderar på om de är dags att gå och lägga sig och sova. Fast inte riktigt än eftersom jag sov typ 9.5 timme. Då ska jag väl ändå vara utvilad.

Händelserik helg

I helgen har jag jobbat och de har bara gått bra. Jag hade tänkt att jag skulle till kyrkan på lördagen och se luciakräningen men för de första fick jag ingen med mig och för de andra så skulle jag träffa en klasskompis som är från Pite men hon skulle till staaan för att festa.

Jag lånade mamma och pappas bil och åkte hem och  bytte lite kläder och återvände med bilen och fick äta middag med min mamma och pappa. Mamma hade gjort den jättegoda tacopajen. Känns som de var  hundra år sedan som jag åt den. Eftersom jag skulle vidare på fest på kvällen var jag nyfiken på vad mina föräldrar skulle göra. De visade sig att de skulle åka och hälsa på min farmor så de passade bra att de skjutsade mig till festen jag skulle på. Jag hade adressen men de var lite svårt för mig att hitta. Men till sist så hittade jag. Hade jag verkligen inte hittat hade jag kunnat fråga någon. Men jag blir ju lite tjurig och vill hitta också.

De var urkul att  träffa min klasskompis och hennes kompis. De var väldigt lättsamt och jag kände mig verkligen välkommern. Annette sa att hon tyckte att de var kul att jag hängde med trots att jag var nykter. Men jag finner ingen anledning till att inte följa med. På kåren träffade jag några människor som jag kände faktiskt även om de inte var så många.

Vid tolvtiden tyckte jag att de var dags för mig att gå hem för att sova lite för att jag skulle orka med dagens arbetspass. Ringde till min klasskompis och hon tittade förbi en sväng och vi surrade till framemot kvart över ett. Somnade av som en stock men när väckarklockan ringde i morse så ville jag inte stiga upp. Jag är ju inte den som brukar snooza men jag steg upp kvart i sju. Men jag hann ju ändå med att ta mig till jobbet. Åt frukost där.

När jag kom hem från jobbet bestämde jag mig för att jag skulle tvätta lite kläder. De är ju väldigt ovanligt för att vara jag. Under tiden som tvättmaskinen tvättade mina kläder gjorde jag en ny pepparkaksdeg så att jag ska kunna göra ett nytt pepparkakshus och pepparkakshjärtan att sätta upp och skriva på. När jag var till mamma och pappa igår såg jag att mamma hade sparat fjoårets pepparkakor som jag hade gjort med alla familjemedlemmars namn på. Nog trodde jag att hon snört iväg dem så att jag skulle kunna göra nya. Men hon tyckte att jag hade spritsat så fint.

Sen hann jag med att städa hela lägenheten eftersom de såg förskräckligt ut här om jag får säga det.

Annars har söndagskvällen varit som lugn. Jag och Frida såg lite tv, sen gick vi iväg och hyrde en film och köpte lite karra. De tyckte vi att vi var värda.


Pepparkaksbak

Var och provade synen idag. Det kommer att bli så att jag skaffar glasögon och har dom jämt för att jag ska kunna slappna av i mina ögon. För jag har tydligen problem då de gäller att fokusera. Optikern trodde att de skulle bli bättre plus att min migrän kanske kommer att försvinna. Jag tror inte att den kommer att försvinna helt men kanske att jag kommer att ha mindre ont i mitt huvud. Ibland måste jag erkänna att mina ögon värker och de känns som att de ska komma ut.  Så nu har jag väl typ testat ett x-antal hundra bågar. Har faktiskt hittat två som är mina favoriter. Får se sen hur de blir vilka jag väljer. 

Idag har Frida och Evve varit hit och bakat pepparkakor med mig.  De var kanontrevligt. Lite trist bara att vi alla kavlade ut degen olika och de var någon som kavlade väldigt tjockt och någon som kavlade tunt, och sen var alla dessa på samma plåt. Så ni kan ju förstå att de var endel som var väldigt brända och endel  i bland lite degiga.  De kanske är en fördel om man tillsammans innan man bakar kommer övverens om hur tjockt eller tunt som de ska kavlas.  Min vaxduk den passade så bra på bordet jag tycker att den passar bra i mitt kök så jag funderar på att jag ska ha den liggandes över julen. Nu kanske ni tror att jag håller på att bli en pensionär. Men de är faktiskt rätt fint med en vaxduk. Alla är faktiskt inte fula. Fast ska jag vara ärlig så trodde jag inte att de fanns fina vaxdukar. Känns som värt att kunna ha en duk och kunna skydda sitt bord från att de förstörs av de vassa pepparkaksformarna.

Efter allt gräddande av pepparkakor så drack vi glögg tillsammans. Jag hade köpt någon som smakade blåbär och lingon, den var riktigt god, men de finns ingen glögg som kan slå hjortronglöggen. 

Har hunnit med att shoppa lite julklappar idag. Kan inte skriva  här vad jag har köpt eftersom jag inte vet om någon som jag har köpt julklapp till läser här. Skickade även iväg alla mina julkort som jag ska skicka för detta år. Funderar på om de är sista året som jag skickar julkort med post. Jag skickar en massa och får typ tillbaka 5 styckern. De är inte värt det kan jag tycka.  Men till nästa år kanske jag har hunnit med att ändra åsikt igen.

Tyvärr blev de inga bilder på årets pepparkaksbak som de blev sist.

Gonatt på er allihopa!

Morgon

Nu sitter jag här igen. De blev inte så att jag ställde fram mina tomtar nu på morgonen. Jag var uppe i natt och placerade ut dem. De tog ju bara 15 minuter allt från att ha tagit dom ur kartongen till att placera ut dem. Inser att jag har alldelles för mycket med julpynt eller är de så att jag har en för liten lägenhet att pynta?? Hmm de  tål att funderas över vilket som är de rätta svaret. 

Nu känner jag att jag har fått ännu mera julstämmning. Alla mina tomtar och änglar kollar på mig och håller ett öga på vad jag gör.  Maten under julen tycker jag att den behöver vi inte ha, eftersom att jag tycker inte att den är så himla märkvärdig. Jag kanske är konstig.

De jag har kvar att baka just nu är lussebullar och jag kikade in Lollos blogg och där såg jag ett recept om Gi-lussebullar. Jag blev som sugen på att testa göra dem. Så de blir kanske mitt projekt i dag eller om jag gör de en annan dag. Eftersom att jag ska hinna med att springa ner på stan och köpa en vaxduk till baket i kväll och prova synen och köpa ljus till mina adventsljusstakar. De är snart 3:e advent och jag har inte eldat ett enda ljus. Men de kanske beror på att jag inte har något ljus att elda.


Näe nu blir de att se en film som jag har hyrt innan de är dags att fixa till sig och fara ner till stan.
Bir trevligt att se hur många av de som kommer ikväll som har en kavel i högsta hugg eftersom jag har efterlyst en till kavel. För hur kul är de att vara 5 stycken på en enda kavel. Då är de den som ska skickas runt hela tiden och de blir inga kakor som blir gjorda.

Hej så länge!

Julen är här

Idag har jag hunnit med att göra en väldig massa. Jobbade till klockan 16, sen så har jag hunnit med att göra en pepparkaksdeg som ska vara till i morgon. Eftersom de är glöggkväll här så ska vi också baka pepparkakor vilket jag tror kommer att bli väldigt kul. De var några som har meddelat att de inte kommer att dyka upp eftersom de har annat inplanerat. Men jag vet att de som kommer att dyka upp uppskattar jag.

Har varit till Jenny i kväll och snackat en massa och drucikt glögg. Jag fick smaka glöggen som jag hade köpt till henne för x antal veckor sedan. Jag trodde att den skulle vara slut vid det här laget. Men ack så fel jag hade. Den var lite stark måste jag medge. Jag blev lite yr i  bollen.  Sen drack vi även av den vanliga.

Nu har jag skrivit klart min sista uppgift och just lämnat in den, så nu kan jag koncentrera mig på att plugga till min omtenta som jag har i början av Januari. Tror jag kommer att behöva plugga väldigt mycket, för jag vill ju klara den denna gång. Men de fattades så llite så jag tror inte att de ska vara några problem alls. Om jag bara läser och läser och nöter in så ska de nog gå vägen.

Pratade med mamma  idag och hon undrade då jag skulle komma hem och baka lussebullar med henne, men just i skrivande stund kommer jag att tänka på det att vad ger de att jag bakar och fryser in? Jag har ju typ aldrig främmande som är här och fikar. Kanske är lika bra  att jag frågar mamma om jag kan få en eller två påsar. Men de är ju ändå lite julkänsla att få baka lite vid jul.

Imorgon då jag vaknar kommer jag att ta fram alla mina tomtar så att jag kan inventera och kolla vad jag har och vad jag kan köpa mer av. Har jag någonsin sagt att julen är den högtid som jag tycker väldigt mycket om. Skulle också vilja ha en levande gran i min lägenhet men eftersom jag inte bor så stort och av utrymmningsskäl inte rymmer någon så får jag allt vara utan. Därför tjatar jag på mamma och pappa att de ska hugga en riktigt julgran. Jag tycker de är som tradition att ha en levande och inte någon plastgran. Jag är ju uppvuxen med att ha en levande julgra under alla jular som jag var liten. Så ska försöka tjata lite mer på mamma och pappa. Sen skulle jag behöva få tag i lite enris. Kanske skulle ut och jaga lite i morgon om jag får några minuter till övers.

Kram och gonatt på er!!!


Film

Jag och Frida har sett en film sen vi kom hem från skolan, egentligen skulle vi se den i lördags. Men eftersom jag hade sån migrän såg vi en film i stället.

Den var verkligen bra filmen, trodde inte att den skulle vara så bra. Men jag hade fel.

Jullov!

Nu har jag haft min sista lektion för detta år.

Jag börjar att arbeta i morgon och de känns bara bra.

Nu är de bara att göra klart den sista skriftliga inlämningsuppgiften, som jag mest troligt kommer att sätta mig med på torsdag då jag är helt ledig.

Nu är de bara en sak som är kvar, de är alla julklappar som ska inhandlas. De är ju ingen match vad jag ska köpa till mamma men till pappa kommer det att bli desto svårare.

Sen har ju jag och Frida våran övveraskning som vi ska få klart också.

Kram på er!

Ny vecka

Idag har jag hunit med att jobba och sen efter att jag kom hem har jag suttit med lite skolarbete, så nu är de bara en uppgift som jag har kvar att skriva. En individuell plus att vi tillsammans i grupp ska göra en uppgift  som vi inte ens fått veta. Den kommer vi att få veta om  i morrn.  Undra hur stor den uppgiften kommer att vara.

Jag har varit lite duktig också med att tvättat lite, huvva vad jag tycker illa om att vika ihop tvätt och lägga in den i garderoben.

Ja jag tror de enda rätta är att jag går och sussar nu,innan jag kommer att få migrän som jag känner är på väg.

Kram på er!  HAr torka vad jag ska skriva

Helg

Nu är denna helgen slut och snart så äre sista dagen i skolan innan jullovet.

Har jobbat idag och sen ska jag jobba imorgon med.

Nej jag orkar inte skriva mer återkommer en annan dag.

Kram på er!

Snön bara smälter

Nu är de helg och vad händer då tro?  Jo  idag på dagen så städade jag och plockade i ordning i alla mina lådor och skåp där jag bara har slängt in alla papper. Men de blev så himla fint. Dammsugade även golvet och skurade. Hoppad att de kommer att vara mindre halt ute vid byrån. De har varit som värsta skridskobanan.

Sen åkte jag och mina föräldrar upp på ica maxi och shoppade lite.Innan vi åkte upp dit så satte pappa upp min nya taklampa i vardagsrummet. Jag tycker den är väldans snygg medan han tycker den är förskräcklig, tur att han inte bor här då. Då slipper han se den. Annars brukar vi ha som samma smak.

Visade även de glasögonbågar som jag har lånat hem. Har bara lite svårt att välja mellan två av dem, men jag hoppas att jag ska kunna välja vilket par av dom som jag ska ha.

nu tror jag att de blir att lägga sig i soffan och läsa i min bok.

Sen traskar jag hem till mamma och pappa och ska äta middag tillsammans med dem. Efter middagen blir de så att jag och Frida ska se film. Ingen av oss var så peppade på att festa, och eftersom jag ska jobba i morgon så blir de en lugn kväll.

Sömlösheten beror på vad???

Fröken vaknade redan klockan 1.00 i natt och efter de har jag haft stora problem med att kunna somna om. Jag la mig och skulle försöka slappna av, men de kunde jag inte så slutade med att jag klev upp och började att läsa i boken som jag håller på med. Där vid halv fyra la jag ifrån mig boken och skulle bara vila, höll just på att somna och vad tror ni händer då? Jo väckarklockan sätter igång och börjar ringa. Var bara allt vackert att stiga upp och verka pigg och allert även om de var allt annat än vad jag var.

Idag har vi varit upp till skolan och lysnnat på en föreläsning om genus. Jag tycker att de var ändå en rätt intressant föreläsning. Efter föreläsningen så var de uppföljning så vi satt på skolan och skrev de och lämnade sen in de direkt till läraren.

På hemvägen snackade jag och Frida i kanske 5 minuter sen la jag igen mina stoa blå och jag somnade på 3 sekunder kändes de som. Vaknade upp i Piteå men jag fortsatte att småsova.

När jag kom hem med bussen gick jag till en klasskompis för att hämta en bok som ska vara med på litteraturseminariumet som vi ska ha på fredag. Har inte öppnat den boken med de får bli sen.

Frida gick på stan och tog min nyckel för vi trodde att jag skulle vara hemma efter henne. Men så var inte fallet. Så jag fick allt vackert vänta på att hon skulle komma med nyckeln. De var inte så att jag behövde vänta i 47505 år, men en liten stund.

Vi har snackat och försökt att plugga lite. Eller jag har skrivit ut min teknikuppgift som vi ska ha muntligt i morgon.

När Frida for hem satte jag mig och såg Greys anathomy och sen hade jag spelat in one tree hill så jag såg det. Vågar inte gå och lägga mig så tidigt för jag är rädd att jag ska vakna mitt i natten.

Att jag vaknar mitt i natten vad kan de bero på? Är de så att jag har så mycket som rör sig i min lilla hjärna eller???

I helgen träffade vi väldigt trevliga göteborgare då vi var i Umeå :)



Helgen som var

Nu var de ett tag sedan jag uppdaterade i min blogg. Vad har   hänt sedan sist? Jo jag och min klasskompis Frida har varit till Umeå och shoppat och festat. På fredagen så mådde jag inte alls bra. Jag hade sån migrän att jag inte ens orkade med att följa med Frida ner till stan. Jag låg hemma och vilade upp mig så att huvudvärken skulle försvinna. Tur att jag hade en snäll kompis som kunde fara och köpa mer alvedon till mig ifall jag skulle behöva. Hade inte så mycket med alvedon med mig för jag hade ju inte heller planerat att jag skulle ha migrän. Men de är klart de kunde ju inte jag veta att jag skulle få. 

Jag och Frida fick bo hos Nina eftersom hon skulle hem till stan. Men jag har nu bestämt mig för att jag ska ta och åka och hälsa på henne då hon tänker vara hemma och kunna festa med henne.

Shoppade lite granna bara 2 stycken pojk och flickkrokar från Lagerhaus, en knivslip, en osthyvel och röda ljus. Skulle ha köpt fler ljus inser jag nu i efterhand. Sen så shoppade jag lite smink och vantar.

Frida visst vet du att de  är inte halkigt i himlen så flygplan kan inte halka. Detta var ett uttalande som jag gjorde när jag och Frida skulle åka buss till Umeå, jag skyller på att jag var så trött de var därför jag började att svamla en massa.

Jag hade verkligen en jättettrevlig helg i umeå men de är synd att de gick så himla snabbt,

Kram på er!



RSS 2.0